Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is mogelijk voor iedereen. Wat dit precies inhoudt en hoe jij dit kunt realiseren lees je in dit blog. 

Affiliate marketing geld verdienen – Geduld + strategie

Voordat je veel geld gaat verdienen met affiliate marketing zijn een paar zaken belangrijk om te weten:

  • De juiste strategie is van belang. De juiste doelgroep op jouw website krijgen en deze enthousiasmeren met ‘goede’ content die hun problemen oplost. 
  • De juiste inzet plus geduld. Ben je bereid om hard te werken zonder hier direct resultaat van te zien? Affiliate marketing en jouw website is als een sneeuwbal. Het kan zo zijn dat je het eerste half jaar weinig tot geen verkeer krijgt, maar daarna elke maand stevig doorgroeit. Veel mensen stoppen te snel waardoor ze dit punt nooit gaan bereiken

Geduld, inzet en de juiste strategie zijn dus ‘key’ in het verdienen van geld met affiliate marketing. 

Hoe kan ik geld verdienen met affiliate marketing? 

Geld verdienen met affiliate marketing doe je door jouw bezoekers naar een externe website te sturen. Als je bezoekers naar de externe website navigeren en daar vervolgens aan aankoop doen, krijg jij een X procent bedrag van de aankoop. Om te zien voor welke campagnes jij je kan aanmelden met jouw website, kan je kijken op een van de volgende online platformen:

En zo zijn er nog tientallen online programma’s. Hierboven staan de grootste platformen dus mijn advies is om daar eerst een kijkje op te nemen. Er zijn duizenden mensen die met deze platformen veel geld verdienen middels de affiliate marketing samenwerking. 

Geld verdienen met affiliate marketing – voordelen

Er zijn een aantal unieke voordelen aan het verdienen van geld met affiliate marketing.

Zo heb je zelf geen voorraad in huis. De site waar jij het verkeer naar toe stuurt is verantwoordelijk voor het klantcontact, retourtjes, producten, etc. Jij hoef je alleen te richten op het promoten van jouw website en het schrijven van goede content. 

Daarnaast kan je via deze vorm overal ter wereld aan de slag gaan. Je hebt geen vast locatie dus kan ook in het buitenland leven waar de prijzen lager liggen. 

De kosten om te starten zijn laag. Enige wat je nodig hebt is een laptop en een goede internet verbinding. Voor hosting ben je een paar euro per maand kwijt dus daar zitten niet de kosten in. Voorderest zou je als je nieuw bent een cursus kunnen volgen om meer te leren over affiliate marketing. Zelf heb ik de Affiliate Held Academy gevolgd, de bekendste online cursus op dit gebied. Deze cursus is 47 euro en heeft mij veel kennis gebracht over AM. Als ik dit zelf had moeten uitvinden had het mij maanden extra gekost. Daarnaast krijg je toegang tot een forum waar alle duizenden leden op zitten waar je vragen kunt stellen en mee kunt discussiëren over alles rondom het geld verdienen met affiliate marketing. 

geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing – Mogelijkheden

Op deze website hebben we tal van artikelen geschreven over de mogelijkheden van geld verdienen met affiliate marketing. Zo kan dit onder andere via:

  • Een WordPress website 
  • Een blogsite
  • Sociale media als Instagram, Facebook, Youtube,
  • Een affiliate webshop 

Zelf raad ik aan om te beginnen met een website om geld te gaan verdienen met affiliate marketing. 

Geld verdienen met affiliate marketing en de eigen website

Als je geld veel wil verdienen met affiliate marketing, start dan eerst met een (WordPress website). Dit CMS is gebruiksvriendelijk, makkelijk op te zetten aan de hand van thema’s, houd rekening met SEO voorwaarden en is gratis. 

Hoe jij zo’n site stap voor stap kunt opzetten en hoe je geld kunt gaan verdienen met affiliate marketing lees je in de Affiliate Held Academy

Affiliate marketing cursus downloaden

 

 

 

Plaats een reactie