Hoeveel verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel je met met affiliate marketing kunt verdienen is niet uit te drukken in 1 getal. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals inzet, kennis, niche en de affiliate producten die je promoot. Daarnaast speelt de tijd een belangrijke rol. Over het algemeen groeien de affiliate inkomsten die verdient worden maandelijks. 

Een fulltime inkomen verdienen met affiliate marketing 

Hoeveel geld men verdient met affiliate marketing is dus afhankelijk van verschillende criteria. Maar een ding is zeker, The Sky is The Limit. Dit betekent eigenlijk dat er geen plafond aan vast zit. Zo kunnen affiliate marketeers worden onderverdeeld in de volgende categorieën, gekeken naar hoeveel ze verdienen met affiliate marketing:

 1. 0 euro per maand 
 2. 1 tot 10 euro per maand
 3. 10 tot 100 euro per maand. 
 4. 100 tot 1000 euro per maand.
 5. 1000 tot 10.000 euro per maand. 
 6. 10.000+ per maand 

Hoeveel verdien ik met affiliate marketing? 

Hoeveel geld verdien ik (de schrijver van dit blog) met affiliate marketing? Zelf zit ik nu in categorie 5. Hieronder geef ik per maand aan in welke categorie ik zit het eerst jaar dat ik aan Affiliate Marketing deed. Ik ben in januari 2019 begonnen 

 • Januari – categorie 1
 • Februari – categorie 1
 • Maart – categorie 1
 • April – categorie 2
 • Mei – categorie 2
 • Juni – categorie 3
 • Juli – categorie 3
 • Augustus – categorie 4 
 • September – categorie 4
 • Oktober – categorie 4
 • November – categorie 4
 • December – categorie 4
 • Januari  – categorie 5

Je ziet dus dat het mij in de 13e maand is gelukt om van 0 euro per maand, 1000 euro per maand te verdienen. Het mooie aan affiliate marketing verdiensten is dat je niet snel meer naar een lagere categorie zakt. Dat wil zeggen dat je een vaste bezoekersstroom en inkomstenstroom hebt gerealiseerd. Mijn uiteindelijke doel is om naar categorie 6 te gaan binnen enkele jaren, hoeveel geld wil jij verdienen met affiliate marketing? 

Hoeveel wil jij verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel wil jij verdienen met affiliate marketing? Mijn volgende eigen doel is om hetzelfde inkomen te genereren als dat ik verdien bij mijn werkgever. Dan zou ik hetzelfde leven kunnen lijden als dat ik nu doe, de kosten blijven immers redelijk gelijk. Wat ik ook zou kunnen doen is werken in een ander land aan mijn affiliate sites. Je kan overal ter wereld werken. Enige wat je nodig hebt is een laptop en een werkende internetverbinding. Als je wil kan je dus ook in Thailand, Bali of een ander goedkoop vakantieland aan de slag. Daar kan je leven als een koning en tegelijkertijd je inkomen maandelijks laten toenemen. 

Hoeveel je kan verdienen met affiliate marketing is dus ook afhankelijk, 

 • Hoeveel jij wil?
 • Wat je doelen zijn?
 • Hoeveel geld je nodig hebt?
 • Wat je huidige kosten zijn? 

Uiteindelijk kom je zo op een bedrag uit wat aangeeft hoeveel je nodig hebt om rond te komen en dus hoeveel geld je wil gaan verdienen met affiliate marketing. 

hoeveel verdienen met affiliate marketing

24/7 verdienen met affiliate marketing 

Het verdienen met affiliate marketing gaat 24/7 door. Hoeveel uur werk jij voor een werkgever? Dat is vaak het salaris wat je krijgt. Dus 32, 36 of 40 keer jouw uurloon. Affiliate marketing gaat altijd door. Ook in het weekend, op feestdagen en ook als je op vakantie bent. 

Hoeveel tijd kost het om te verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel tijd het kost om veel geld te verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van diverse factoren:

 • Jouw website > heb je een website waarop mensen doorklikken naar je affiliate links. Is je website mobielvriendelijk? etc. 
 • De niche waarop je gericht bent. Heb jij een doelgroep gekozen die online producten of diensten afneemt? Is het een niche met veel concurrentie of ben je een van de weinigen?
 • Je SEO kennis. Weet jij hoe je een website vindbaar kan maken in Google? Organisch verkeer is de basis van AM.
 • Je affiliate marketing kennis. Weet jij hoe je een website kunt opbouwen, een partner kunt vinden en bezoekers kunt converteren? Dit leer je allemaal in de Affiliate Held Academy. Zelf heb ik deze cursus ook gevolgd. Dit heeft me veel tijd en geld bespaard (als ik het zelf had moeten uitzoeken). 
 • Ook heb ik gebruik gemaakt van de Affiliate Held plugin. Dit is de beste plugin in Nederland voor affiliate marketing en helpt met automatisering, conversieverhoging en heeft mij veel tijd bespaard. 

Eén van de belangrijkste factoren is natuurlijk het product zelf: hoe populair is het? Hoe hoog is de commissie die je verdient per verkoop? En hoeveel concurrentie is er op de markt?

Een andere belangrijke factor is de manier waarop je het product promoot. Als je een groot publiek hebt, bijvoorbeeld via een blog of social media-account, kan je veel meer potentiële klanten bereiken dan wanneer je alleen je familie en vrienden vertelt over het product. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige affiliate programma’s beter betalen dan andere: voordat je je aanmeldt, is het belangrijk om te kijken naar de commissiestructuur.

Leadgenerate / CPA marketing

Het is ook mogelijk om te verdienen via affiliate marketing zonder daadwerkelijk producten te verkopen. Dit kan door middel van leadgeneratie of CPA marketing. Bij leadgeneratie ontvang je een commissie voor elke keer dat iemand zich aanmeldt voor een gratis proefperiode of lidmaatschap. Bij CPA marketing verdien je een commissie voor elke keer dat iemand een bepaalde actie onderneemt, bijvoorbeeld het invullen van een formulier.

Werken aan long term

Ten slotte is het belangrijk om te beseffen dat affiliate marketing niet meteen rijkdom brengt. Het kan even duren om je publiek op te bouwen en consistente inkomsten te genereren. Maar als je geduldig blijft en blijft werken, kan affiliate marketing een zeer lucratieve manier zijn om online geld te verdienen. Hoeveel tijd precies? Bij mij heeft het 12 maanden geduurd voordat ik 1000 euro per maand ging verdienen met affiliate marketing. Zoals in het overzicht te zien aan het begin van dit blog, verdiende ik na 3 maanden mijn eerste euro’s. Dit is daarna maandelijks toegenomen tot het punt waar ik mij nu op bevindt. 

Conclusie ‘Hoeveel verdienen met affiliate marketing?’

De conclusie rondom de hoofdvraag van dit artikel ‘Hoeveel verdienen met affiliate marketing’ is dat het afhankelijk is van meerdere factoren. Dit zijn factoren die jij allemaal in de hand hebt dus het is ook een kwestie van doorzettingsvermogen, willen leren, uren maken en er dingen voor opgeven. 

Affiliate marketing cursus downloaden