Affiliate blog

Met een affiliate blog kan je veel passief inkomen genereren. Passief inkomen wil zeggen dat jouw blog geld voor jou verdient terwijl je hier niet mee bezig bent. Let op: dit wil niet zeggen dat je er niets voor hoeft te doen. Het is de eerste jaren hard werken om een blog om te bouwen tot een machine die automatisch geld voor je verdient. Maar als de affiliate marketing blog goed loopt, kan jij er de rest van je leven van genieten. 

Waarom zijn de meeste affiliate blogs niet succesvol? 

Iedere dag komen er diverse affiliate blogs bij op het internet. Er zijn tal van website projecten die starten maar die vervolgens weer worden gestopt. Dit komt door de volgende reden. een affiliate marketing blog opzetten is niet moeilijk, maar om blogs te blijven schrijven is veel moeilijker. Vaak gebeurd het volgende:

  • De eerste week schrijf je 5 blogs
  • De week erna 3
  • De week daarna 2

Je ziet dat de statistieken uit Google tegenvallen. De week erna schrijf je nog 2 blogs, de week daarna 1. Na nog een keer je website bezoeken te bekijken zie je dat je 1, max 3 bezoekers per dag op je affiliate blog hebt. Je concludeert dat het niet werkt en stopt ermee. We zijn nu 5 weken bezig maar dit is het punt waarop veel mensen besluiten te stoppen. 

affiliate blog

Hoe je jouw affiliate blog succesvol maakt 

Bovenstaand voorbeeld van een affiliate blog is hoe het niet moet. Houd hier rekening mee als je jouw eerste blog gaat starten:

  • Je gaat hier minimaal een jaar energie in steken
  • Zorg dat je aan het einde van het jaar 50 blogs hebt op je website
  • Richt je affiliate marketing blog op 1 specifiek onderwerp. Dus niet gezondheid of auto’s. Die onderwerpen zijn veel te breed. 
  • Let het eerste half jaar niet op statistieken. Richt je op content ontwikkeling. 
  • Analyseer na 1 jaar jouw resultaten en plan je volgende stappen in.  Niemand zet binnen een paar weken een affiliate blog op die honderden euro’s per maand verdient. 

Geld verdienen met je affiliate blog

Als je een affiliate blog begint zou het doel altijd moeten zijn om er geld mee te verdienen. Niet omdat het leven om geld gaat, maar geld een indicatie kan zijn voor een succesvolle blog. Als jij bijvoorbeeld mensen wil helpen met je blog. Je schrijft artikelen waarin je de problemen benoemt en eindigt met de oplossing in de vorm van een product. Je voet de affiliate link toe en deze mensen worden doorgestuurd naar de site waar hun probleem opgelost kan worden. Als jij ziet dat mensen het aanbevolen product kopen, weet jij dat je deze mensen echt hebt geholpen. 

Vraag jezelf het volgende af. Als niemand wat koopt vanuit jouw affiliate blog, zijn jouw blogs dan wel kwalitatief goed? 

affiliate marketing blog

Zelf een affiliate marketing blog opzetten? 

Alle affiliate kennis en ervaring is gebundeld in een cursus. Hierin laat hij precies zien hoe je een affiliate site van A tot Z bouwt. Klik hier voor meer info over deze cursus en kom erachter hoe jij een succesvolle en winstgevende affiliate marketing blog kan opzetten. 

Affiliate marketing cursus downloaden