Affiliate marketing Facebook

Affiliate marketing via Facebook, hoe hiermee te starten lees je in dit blog. 

Facebook als aanvulling

Eerste wat we je willen meegeven over affiliate marketing en Facebook is dat je dit het beste niet als zelfstandig platform gaat gebruiken. Facebook werkt het beste als extra kanaal naast jouw eigen website. 

Maak voor je website een eigen pagina op Facebook of start met adverteren om zo bezoekers naar je website te krijgen. Hoe meer relevante bezoekers je naar je website toe kan leiden via Facebook, hoe meer kliks je gaat krijgen op je belangrijke affiliate marketing links, wat je terug gaat zien in de inkomsten. 

Facebook pagina en affiliate marketing 

Om je affiliate marketing en branding te verbeteren kan je als je website redelijk gevuld is met content een Facebook-pagina maken. Op deze pagina kan je bijvoorbeeld het volgende delen:

  • Tips
  • Tricks
  • Kortingen
  • Nieuwe blogs
  • Leuke content 
  • Etc, eigenlijk alles om je website te promoten 

affiliate marketing Facebook

Facebook advertising en Affiliate marketing 

Als je snel veel nieuwe bezoekers naar je affiliate marketing website wil, via Facebook, is adverteren een van de beste opties. Je kan voor bepaalde pagina’s een eigen advertentie maken, of rechtstreeks naar het affiliate product sturen. 

Affiliate marketing en Facebook > de mailinglijst 

Een mailinglijst opbouwen via Facebook voor je affiliate marketing website is tegenwoordig steeds belangrijker aan het worden. Elk e-mailadres dat je verkrijgt is een potentiële lead. Je kan al je e-mailadressen opnieuw benaderen om zodoende de kansen op sales te vergroten. 

Tip: geef iets gratis weg. Maak bijvoorbeeld een ebook. Enige wat je hoeft te doen is je e-mailadres achterlaten. Zorg vervolgens voor promotie via Facebook. Iedereen die zich aanmeldt voor jouw gratis product, komt op de lijst te staan. 

Likes en volgers verzamelen

Probeer zoveel mogelijk likes en volgers te verzamelen voor je affiliate marketing website via Facebook. Zo wordt je organische bereik steeds groter, wat de kans op nieuwe volgers weer vergroot. Het is als het ware net als een sneeuwbal die steeds groter wordt. 

Let op. Een succesvolle Facebookpagina kost tijd. Trek hier minimaal een jaar voor uit. Zet ook op je website een button om je Facebook te liken. Zo kan je ook je SEO verkeer naar je Facebook pagina toe leiden. 

Facebook Groups voor affiliate marketing

Facebook Groups zijn een extra optie om je eigen affiliate marketing pagina te promoten. Meld je aan voor groepen uit je niche. Praat meer over de onderwerpen, reageer, deel en wees actief. Link naar relevante content op je website. Zo zal je aan je branding werken. 

Hoe veel tijd steken in Facebook?

Als je voor jouw affiliate marketing blog of site, veel verkeer vanaf Facebook wil genereren, moet hier wel tijd in worden gestoken. Wij raden aan om minimaal 1 keer per week iets te delen op het eigen kanaal en daarnaast elke dag 30 minuten aanwezig bent op je eigen kanaal en Facebook groepen om de interactie aan te gaan. Meer plaatsen dan 1 keer per week is geadviseerd.  

Affiliate marketing via Facebook – Tips 

Afsluitend nog enkele tips voor affiliate marketing via Facebook: 

  • Probeer minimaal 5000 volgers te krijgen. Dan heb je een echte interessante pagina. 
  • Zet ook affiliate marketing links op Facebook. Doe dit niet te opzichtig. Het doel is mensen helpen, niet jouw product verkopen. 
  • Ga aan de slag met de Affiliate Held Academy. Dit is een cursus over deze vorm van marketing, ontwikkeld door Jacko Meijaard, die mij alles geleerd heeft om succesvol te worden in deze discipline. De cursus gaat ook dieper in op het promoten van je site via Facebook. 

Affiliate marketing cursus downloaden