Affiliate marketing zonder website

Affiliate marketing zonder website. Hoe doe je dit? Lees het in dit artikel. 

Affiliate marketing zonder eigen website? 

Is het mogelijk om affiliate marketing te doen zonder een eigen website te hebben. Het antwoord hierop is Ja, maar enige creativiteit is benodigd. Als je geen eigen website hebt, moet je jouw doelgroep op andere manieren gaan vinden. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een Facebook advertentie, een landingspagina of Youtube-kanaal. In het vervolg van dit blog gaan we dieper in op de mogelijkheden om affiliate marketing links te plaatsen zonder website. 

Facebook advertentie

Een Facebook advertentie is een van de meest gangbare vormen van affiliate marketing zonder eigen website. Je kan bijvoorbeeld een advertentie maken met daarin de affiliate link geplaatst. Zo krijg je direct verkeer naar je affiliate link en kan je makkelijk geld gaan verdienen. Wel belangrijk om de kosten en opbrengsten naast elkaar te leggen. Wat kosten de Facebook Ads en wat leveren ze op, het verschil is je marge. 

affiliate marketing zonder website

E-Mailadressen verzamelen 

Andere manier om affiliate marketing te doen zonder een eigen website is het doorverwijzen van de Facebook Advertentie naar een landingspagina. Dit kan je bijvoorbeeld maken met het programma LeadPages. De bezoekers die op jouw eigen landingspagina komen, vullen de volgende informatie in:

  • Naam
  • E-mailadres 

Vervolgens gaan ze via jouw affiliate link naar het product dat je wil promoten. Voordeel is dat je het e-mailadres van de potentiële koper opslaat. Deze kan je nu, wanneer je maar wil, een e-mail sturen met daarin een affiliate marketing links. 

YouTube

Youtube is de volgende optie voor affiliate marketing zonder website. Er zijn honderden vloggers die hier hun beroep van hebben kunnen maken. Zij hebben vaak een combinatie van gesponsorde video’s, affiliate linkjes en advertenties. 

Andere plekken voor affiliate marketing zonder website

Zo zijn er nog meer plekken waar je jouw affiliate marketing link kunt delen zonder een eigen website te hebben:

  • Forums. Reageer op relevante forums met jouw affiliate link. 
  • Facebookgroepen. Plaats jouw linkjes in een relevante groep op Facebook. Dit is de beste plek waar de doelgroep zich bevindt.  
  • Whatsapp groepen. In jouw eigen netwerk zijn er vaak ook opties om producten aan te bieden. Denk aan Whatsapp, Skype of andere chat en bel mogelijkheden. 
  • Marktplaatsen zoals Marktplaats.nl, Tweedehands.nl of Speurders.nl. 

Zo zijn er nog meer mogelijkheden waar je jouw affiliate marketing link kunt plaatsen zonder een website te hebben. Als je een bepaalde niche, doelgroep en product voor ogen hebt, schrijf dan eens op wat de mogelijkheden zijn. Wees creatief en maak een lijst met plekken waar jij jouw link kwijt kunt. Je zal zien dat er veel opties zijn om jouw links te vermarkten zonder daarvoor een website te maken met tientallen blogs. 

Geld verdienen middels affiliate marketing

Als je wil leren hoe je stap voor stap geld kan gaan verdienen met affiliate marketing, met of zonder een eigen website, raden we de Affiliate Held Academy aan. Dit is een complete cursus waarin je precies leert hoe je jouw eigen online business kunt opstarten. 

Affiliate marketing cursus downloaden