Affiliate marketing Instagram

Affiliate marketing op Instagram is zeker de moeite waard. We leggen uit waarom Instagram zo’n interessant kanaal is en hoe je er geld mee kan verdienen middels affiliate marketing. 

Affiliate marketing op Instagram

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig Instagram, er wordt meer tijd aan besteed dan ooit en het is ontzettend populair, daarom is het uitermate geschikt voor adverteerders en affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot jij de producten of diensten van iemand anders, als dit lukt krijg jij een bepaalde commissie. Als dit niet lukt, krijg je niks. 

Waarom is Instagram dan zo interessant voor affiliate marketing?

Waarom moet je nou kiezen voor Instagram voor je affiliate marketing strategie. De reden heb ik eigenlijk zojuist al benoemd. Bijna ‘iedereen’ heeft Instagram. 

Veel mensen = veel verkeer = kansen om geld te gaan verdienen. Er zit wel 1 nadeel aan Insta. Het is moeilijker om affiliate links te plaatsen dan op bijvoorbeeld een website. Onder de 5000 volgers is het alleen mogelijk om een link in jouw bio te zetten. Boven de 5000 volgers kan je deze link ook zetten in je verhalen. Let op, maak hier geen misbruik van, dan zal je gestraft worden. Belangrijk dus om vantevoren te weten hoe je affiliate marketing op Instagram op de juiste wijze inzet. 

affiliate marketing instagram

Hoe affiliate marketing op jouw Instagram account toepassen?

Eerste tip die ik je wil geven voor affiliate marketing op Instagram is zorgen dat jij ‘het’ account wordt in een bepaalde niche of voor een bepaald product. Bouw dus een account wat zich focust op een niche. Het moet in 1 keer duidelijk zijn waar je Instagram account over gaat. 

Bijvoorbeeld: je hebt een profiel over laarzen. Je plaatst dan enkel en alleen posts en content over bepaalde typen laarzen. Zo bouw je uiteindelijk een doelgroep op die interesse heeft in laarzen. Als je dan op een gegeven moment veel volgers hebt (1000+). Kan je jouw affiliate link in je profiel zetten. Zo kunnen mensen naar jouw favoriete shop gaan. Daar kunnen je bezoekers dan deze tassen kopen. Hoe meer volgers je gaat genereren, hoe meer kliks op je link en hoe meer succes met affiliate marketing via Instagram. 

Hoe kan je veel volgers krijgen op je Instagram?

Affiliate marketing succes op Instagram gaat hand in hand met het genereren van veel volgers. Hiervoor is naast inzet ook veel geduld benodigd. Wat je nog meer kan doen om het aantal volgers te stimuleren:

  • Regelmatig nieuwe content plaatsen. Een paar keer per week 
  • Maak gebruik van de beste hashtags
  • Ga ook mensen volgen die dezelfde interesse hebben
  • Tag zo nu en dan producten en bedrijven die je promoot via affiliate marketing
  • Plaats goede content 

Zo bouw je aan een niche Instagram account met veel volgers, wat op den duur zal resulteren in affiliate marketing succes. 

Een relatie opbouwen met je volgers op Instagram

Ga niet spammen met je affiliate marketing links op Instagram. Zo zal niemand je account waarderen. Denk eens na over het volgende. Ga je zelf een account volgen wat enkel spamt met links om producten te kopen? nee toch? Ga dus altijd voor de duurzame relatie met je volgers. Kijk bijvoorbeeld eens naar andere populaire accounts. Leer van deze Instagram account en kijk hoe ze waarde toevoegen voor hun volgers en hoe ze affiliate marketing toepassen. 

instagram affiliate marketing

Affiliate marketing Instagram + website

Daarnaast kan je een Instagram kanaal gebruiken als aanvulling op jouw affiliate marketing website. Dus als jij een affiliate website hebt over onderwerp X, start je ook een Instragram kanaal over onderwerp X. Je linkt deze naar elkaar om de kanalen te versterken.

Meer tips voor affiliate marketing op instagram 

Meer tips om je op weg te helpen met affiliate marketing op Instagram. 

Vind een niche: Kies een specifieke niche die past bij jouw interesses en expertise. Dit zal je helpen om een gericht publiek aan te trekken en relevante producten te promoten.

Kwaliteit. Zorg ervoor dat je een professioneel ogend Instagram account hebt met een duidelijke bio en aantrekkelijke content. Plaats regelmatig waardevolle berichten en gebruik relevante hashtags om je bereik te vergroten.

Selecteer geschikte affiliate producten: Kies producten of diensten die relevant zijn voor je niche en interessant zijn voor je volgers. Zorg ervoor dat de producten van hoge kwaliteit zijn en passen bij je merk.

Wees authentiek: Vertrouwen is essentieel in affiliate marketing op Instagram. Wees eerlijk en transparant over je affiliate links en geef alleen aanbevelingen voor producten waar je zelf achter staat. Het opbouwen van vertrouwen bij je volgers zal leiden tot betere resultaten op de lange termijn.

Maak boeiende content: Creëer aantrekkelijke en waardevolle content die je volgers aanspreekt. Dit kan variëren van foto’s en video’s tot verhalen en livestreams. Zorg ervoor dat je content opvalt en mensen inspireert om actie te ondernemen.

Werk samen met merken en influencers: Overweeg samenwerkingen met merken en influencers binnen je niche. Dit kan je helpen om je bereik te vergroten en nieuwe volgers en kopers aan te trekken.

Blijf leren en experimenteren: Affiliate marketing via Instagram is voortdurend in beweging, dus blijf op de hoogte van nieuwe trends en tactieken. Experimenteer met verschillende benaderingen en meet de resultaten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

Geduld is een schone zaak bij affiliate marketing op Instagram 

Je kan veel geld verdienen met instagram in combinatie met affiliate marketing. Bedenk wel, dit is een proces van maanden / jaren. Je hebt hier echt geduld voor nodig. Bedenk wel dat als je account eenmaal staat en je veel volgers hebt, dit een extra inkomstenbron is. 

Dus begin, plaats elke dag / om de dag nieuwe content en geeft niet snel op. Probeer dit eens 1 jaar lang. En kijk dan wat de resultaten zijn met affiliate marketing op Instagram. Je zal jezelf verbazen over wat er allemaal mogelijk is. 

Dankzij Deze Training, Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>

Affiliate marketing cursus downloaden