Voordelen affiliate marketing

De voordelen van affiliate marketing zijn niet op een hand te tellen. In dit blog vertel ik jou alles over de diverse voordelen die deze in populariteit groeiende vorm van marketing heeft. 

Voordeel affiliate marketing 1 – Eenvoudig starten 

Het eerste voordeel van affiliate marketing heeft betrekking op de toepasbaarheid. Iedereen heeft toegang tot dezelfde middelen. Enige wat benodigd is, zijn een laptop / computer en internet. Je kan dus eenvoudig starten. Wat je nodig hebt is een website. Hierdoor zijn de opstartkosten erg laag. Voor een paar euro hosting en aanvullende cursus van eenmalig een paar tientjes ben je klaar per maand. 

Voordeel affiliate marketing 2 – Passief inkomen

Tweede voordeel van affiliate marketing is dat het inkomen passief is. Wat betekent dit? Dat je geld gaat verdienen zonder dat je er direct iets voor hoeft te doen. Uren die jij er in het verleden in hebt gestoken, betalen zich uit in de toekomst. Je kan dus letterlijk slapend rijk worden. Het grote werk zit hem dan ook in het begin. Na verloop van tijd zal dit steeds minder gaan worden. Dit is echt een uniek voordeel van affiliate marketing. 

Kortom, voor elk uur wat jij erin steekt, heb je daarna 24/7 de kans om er geld mee te verdienen zonder hier opnieuw die tijd in te hoeven steken. Dat is dan ook het grootste verschil met een standaard baan, waar je betaald krijgt per gewerkt uur. Bij een normale baan zal je tot je pensioen moeten blijven werken omdat je tijd inruilt voor geld. Bij affiliate marketing wissel je tijd in voor passief inkomen dat zich langzaam opbouwt jaar in jaar uit. 

Dit is dan voor mij ook het grootste voordeel van affiliate marketing. 

Voordeel affiliate marketing 3 – Vrijheid

Volgende voordeel van affiliate marketing is de vrijheid die je krijgt. Vrijheid in zowel marketing keuze als in werktijden:

  • Jij mag zelf van A tot Z bepalen hoe jouw website eruit gaat komen te zien, welke marketingmethoden je toepast,  welke producten je selecteert als affiliate, welke opmaak het heeft enzovoorts. 
  • Jij bepaald zelf je werktijden. Hierdoor is het ideaal combineerbaar met een huidige baan. Als je een uur per dag beschikbaar hebt, of zeg maar 7 uur per week, kan je al een heel eind komen en binnen een maand een site hebben staan. Mocht je een keer een paar dagen geen tijd hebben is dit ook geen probleem. JIj bepaald uiteindelijk zelf wanneer je aan de website werkt. 

Zo kan je dus naast je huidige baan een affiliate marketing inkomen gaan genereren. Als dit inkomen op een gegeven moment groot genoeg is, kan je er allicht je beroep van gaan maken. Vrijheid is dus een van de grootste voordelen van affiliate marketing! 

voordelen affiliate marketing

Voordeel affiliate marketing 4 – klantenservice

Ander voordeel van affiliate marketing is dat je niet met klanten te maken hebt. Je hebt dus geen klantenservice nodig. De affiliate partner waar je mee samenwerkt regelt voor jou de klantenservice. Ideaal toch? 

Voordeel affiliate marketing 5 – Aanbod

Volgende voordeel van affiliate marketing dat we willen benoemen heeft betrekking op het aanbod van affiliate programma’s. Voor zowel elke doelgroep of niche zijn er wel producten voorhanden die via affiliates kunnen worden gepromoot. Kijk maar eens rond op:

Enkele jaren geleden waren vooral de grotere merken actief in de affiliate marketing. Tegenwoordig zie je ook kleinere ondernemers tussen de grote merken staan met hun producten. Waarom? Omdat het een van de beste methodes is om met een bedrijf snel te kunnen groeien. Dit betekent voor jou diverse bedrijven, producten, diensten en merken die je kunt gaan promoten. En ook dit is daarom een voordeel van affiliate marketing  

Voordeel affiliate marketing 5 – Schaalbaarheid 

Laatste voordeel dat ik in dit deze blog wil benoemen van affiliate marketing heeft betrekking op de schaalbaarheid. Als je ziet dat bepaalde productpromoties goed verlopen, kan je dit makkelijk opschalen. Je kan snel extra content ontwikkelen om zo nog meer bezoekers te krijgen en te laten converteren. Zo ben je niet afhankelijk van andere mensen, een budget of externe factoren. Jij maakt zelf jouw planning en actiepunten. 

Is affiliate marketing iets voor jou?

In dit blog heb je gelezen dat er genoeg voordelen zijn voor affiliate marketing. Voor mij is dit de meest aantrekkelijke manier om via het internet geld te verdienen. Is dit ook iets voor jou? Mocht je nog geen kennis hebben op dit vlak, wil je de Affiliate Held Academy aanraden. Hierin leer je van A tot Z hoe jij een winstgevende affiliate website moet maken. Zelf heb ik alle kennis toegepast en zie ik mijn maandelijkse affiliate inkomen maandelijks toenemen. 

Voor meer vragen over de benoemde voordelen van affiliate marketing of andere vragen kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Affiliate marketing cursus downloaden