Affiliate programma

Er zijn tientallen affiliate programma’s in Nederland. In deze blog krijg je een overzicht van deze programma’s, leggen we de betekenis uit en kom je erachter wat de verschillen zijn. Zo kan jij makkelijker kiezen welk affiliate programma het beste bij jouw website past.

Affiliate programma’s in Nederland

Hieronder een opsomming van de bekendste, en naar onze mening beste affiliate programma’s in nederland:

Enkele van deze Nederlandse affiliate programma’s waar ik positieve ervaringen mee heb, zal ik uitgebreid toelichten.

Affiliate programma – Daisycon

Een van de bekendste affiliate programma’s is Daisycon. Dit platform is gestart in 2007 en heeft al meer dan 100 medewerkers.

Ga naar de website

Daisycon is actief in diverse branches. In de volgende branches zijn ze het meest gespecialiseerd:

 • Fashion
 • Finance
 • Energie
 • Telecom

Voor het uitgebreide overzicht kan je kijken op Daisycon zelf. Als jouw website zich richt op een van bovenstaande branches, kan je bijna niet om Daisycon heen. Zij hebben veel kennis en kunnen je ook verder helpen met conversietips en marketingmethoden. Maar ook voor andere branches is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op dit platform.

Dit affiliate marketing programma onderscheidt zich op techniek en de persoonlijke aanpak die ze hanteren. Lees meer in het blog over daisycon.

affiliate marketing netwerk

Affiliate marketing programma – Tradetracker

Het volgende affiliate marketing programma wat groot is geworden in Nederland, is Tradetracker. Dit programma is actief in 21 landen en heeft een groot aanbod aan campagnes. Het is zelfs het programma met de meeste campagnes in Nederland. In de volgende branches hebben ze de meeste opties:

 • Reizen
 • Financieel
 • Shopping

Ga naar de website

Tradetracker onderscheid zich als affiliate programma door de gebruiksvriendelijke interface, de goede service en het grote en veelzijdige aanbod. Tussen de A merken kom je ook veel kleinere webshops en bedrijven tegen. Lees meer in het blog over Tradetracker.

Affiliate programma – AWIN

Het AWIN affiliate marketing programma is internationaal gefocust. Het hoofdkantoor zit in Duitsland, Berlijn. Over de hele wereld werken voor dit bedrijf 1100 personen, vanaf 15 verschillende locaties. Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar.

AWIN is bekend geworden in de volgende branches:

 • Fashion
 • Finance
 • Telecom
 • Shopping

Ga naar de website

Awin onderscheidt zich door de focus op A merken. Er staan in dit portfolio veelal Nederlandse top bedrijven. Kleinere webshops accepteren ze nog niet.

Via dit programma kan je makkelijk en snel nieuwe markten in het buitenland betreden, door de internationale kennis en inrichting van de website. Ook liggen er veel kansen voor websites die zich richten op e-commerce. Er zijn namelijk veel grote e-commerce shops aangesloten. Als je dus internationale ambities hebt, is dit affiliate marketing programma de beste keuze.

Affiliate programma – Tradedoubler

Volgend populair affiliate programma is Tradedoubler. Dit bedrijf is afkomstig uit Zweden. Ze richten zich nu op 83 landen.

Ga naar de website

Awin is gespecialiseerd in reizen en elektronica. Ze zijn onderscheiden in de persoonlijke aanpak middels account managers. Deze zijn erg betrokken bij de adverteerder en de affiliate.  Internationaal is dit een van de grootste spelers, in Nederland is het qua marktaandeel nog kleiner dan de vorige benoemde affiliates. Ze hebben wel groeidoelstellingen en willen ook in Nederland een groot netwerk worden.

Als je het dus prettig vind om samen te werken met een affiliate programma wat hard voor jou aan de slag gaat en je echt wil helpen, is Tradedoubler de ideale en beste partner voor jou.

affiliate netwerk

Affiliate programma – Bol partnerprogramma

Het laatste affiliate programma wat we gaan bespreken in dit blog is die van Bol. Deze heeft een privat programma. Dit betekent dat je ze niet kan vinden bij een van de netbesproken spelers. Voordeel voor Bol is dat ze geen geld kwijt zijn aan het netwerk waar ze bij horen.

Ga naar de website

Voordeel aan dit affiliate programma is de gebruiksvriendelijkheid. Er zijn heel veel tools en widgets waar je gratis gebruik van kan maken. Je kan met een WordPress website, eenvoudig de HTML erin plakken. Technische kennis is hier niet voor nodig. Binnen enkele klikken heb je een lijst met bestseller, een zoekwidget of een specifiek product op je website staan.

Bovendien is er keus uit miljoenen producten. Voor bijna elke site is er wel een product op Bol.com te vinden. Lees meer in het blog over Bol

Affiliate programma – Amazon affiliate

Naast Bol is Amazon de grootste webshop in Nederland. Ook Amazon biedt een affiliate marketing programma. Dit programma is relatief nieuw in Nederland. Daardoor zijn de gemiddelde percentages commissies ook nog hoger. Het is zeker de moeite waard om jouw Bol.com links eens een maand te wijzigen naar Amazon, om het verschil in omzet te testen. Test of je met hetzelfde aantal bezoekers meer geld kan verdienen met het amazon affiliate programma.

Ook het Amazon affiliate programma is erg gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende tools beschikbaar om snel affiliate links te maken voor categorieen, producten of bijvoorbeeld de Homepage. Ook kan je met het programma goed analyseren welke producten je hebt verkocht en wat de omzet is per dag. Amazon biedt toegang tot miljoenen producten die je kan promoten.

Affiliate programma – Coolblue

Ander populair affiliate programma in Nederland is Coolblue. Ze maken gebruik van de software van het bedrijf Partnerize. Je kan je bij dit programma aanmelden. Nadat je bent goedgekeurd kan je Coolblue producten gaan promoten op jouw affiliate site. Commissies verschillen van 2 tot 10 procent. Dit is afhankelijk van de productcategorie. Coolblue heeft een goede naam en merkbekendheid. Dit maakt het een aantrekkelijke shop om op te kopen en een populair affiliate programma.

Aan de slag met een affiliate programma / programma’s

In dit blog zijn de bekendste affiliate programma’s besproken en is de betekenis en het onderscheidend vermogen uitgelegd. Op basis van jouw site, ambities en doelen kan je een keuze maken uit 1 van de programma’s. Mocht je nog vragen hebben over een van deze spelers, kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Dankzij Deze Training Van Jacko Meijaard Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>