Affiliate marketing Tradetracker

Affiliate marketing op Tradetracker Nederland is een mooie manier om passief inkomen te genereren en te werken waar en wanneer jij wil. Tradetracker is een van mijn favorieten (heb enkel positieve ervaringen) om te gebruiken en daarom schrijf ik dit blog waarin ik je uitleg wat je moet doen om te starten met affiliate marketing op dit platform. 

Starten als affiliate op Tradetracker – aanmelden en inloggen 

Als je wil beginnen als affiliate op Tradetracker, moet je je eerste aanmelden en inloggen op Tradetracker. Klik allereerst op ‘Publishers’ en daarna op ‘Aanmelden. Ten eerste zal je een formulier moeten invullen. Uiteindelijk is de bedoeling dat je geld gaat verdienen en dat dit gestort wordt op je rekening. Vandaar dat je zoveel informatie moet invullen. Na dat je het formulier hebt ingevuld kan het een paar dagen duren voor je account is geaccepteerd en je kan starten en inloggen als affiliate op Tradetracker. 

Affiliate producten / services op Tradetracker Nederland?

Ten eerste zal je als affiliate op zoek moeten gaan naar producten op Tradetracker Nederland. Je zal al een idee hebben van tevoren welke producten je wil promoten. Misschien heb je al een website over een bepaald onderwerp. Voordeel aan Tradetracker is dat ze duizenden programma’s aanbieden met producten en services. Deze programma’s zijn onder te verdelen in hoofd en subcategorieën. Hieronder vind je de aanbieders. Als je hebt gekozen in welke categorie je producten wil gaan verkopen, kan jij je aanmelden voor een campagne. 

tradetracker nederland

Affiliate commissies op Tradetracker

De affiliate commissies op Tradetracker verschillen per aanbieder. Vaak hebben de wat duurdere producten een lagere commissie. De goedkope producten hebben vaak een hogere commissie. Check ook even de website van de aanbieder en kijk of deze voldoet aan jouw verwachtingen? 

Aanmelden voor een affiliate campagne op Tradetracker

Aanmelden voor een affiliate campagne op Tradetracker doe je door te klikken op het groene vinkje. Bij bepaalde aanbieders wordt je altijd direct goedgekeurd. Bij andere aanbieders kan het een paar dagen duren. 

De links en banners op je site gebruiken

Na aanmelding als affiliate op Tradetracker, krijg je toegang tot het promotiemateriaal, zoals:

  • Banners
  • Tekstlinks
  • Afbeeldingen
  • Etc

Deze banners kan je overal plaatsen op je website door middel van een stukje code. Deze banners zie je veelal terug in de footer of aan de zijkant van je website. Door de persoonlijke affiliate code weet Tradetracker dat de mogelijke sale van jouw website vandaan komt. 

Interne links 

De interne links kan je plaatsen in blogs of artikelen. Uit eigen ervaringen en uit onderzoek is gebleken dat de conversie op dit soort interne links is hoger dan op banners. Zeker toevoegen dus aan je website. 

Affiliate rapportage op Tradetracker NL

Er zijn diverse rapportage mogelijkheden voor de affiliates op Tradetracker NL. Zo kan je eenvoudig je verkopen analyseren en kijken vanaf welke links deze gemaakt zijn. Je kan de data downloaden in excel of visueel maken met behulp van grafieken en tabellen. 

Ervaringen – Affiliate Marketing op Tradetracker

In dit blog heb ik in het kort uitgelegd wat je moet doen als affiliate om te starten op Tradetracker in Nederland. Je weet nu hoe jij een account kan aanmaken / inloggen, hoe je je voor een campagne kan inschrijven en hoe je promotiemateriaal op je website kan zetten + rapporteren. Zo zijn er nog enkele mogelijkheden die duidelijk worden na het opstarten van je account in NL. Zelf aan de slag? Ga dan naar Tradetracker.com en koppel je affiliate website aan een adverteerder. 

Voor vragen of voor meer informatie over de ervaringen op dit platform kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl. Ook ben ik benieuwd naar jouw ervaringen en tips. 

Affiliate marketing cursus downloaden