Affiliate marketing voorbeeld

Veel mensen vragen mij naar een affiliate marketing voorbeeld of voorbeelden. Als je wil starten met deze vorm van internet marketing, is het logisch dat je referenties wil horen, voorbeelden wil zien en ervaringen gaat opzoeken. Want hoe meer voorbeelden je ziet, hoe meer bewijs dat affiliate marketing werkt.

Het is het perfecte model om geld te verdienen als je geen grote investeringen kan maken. Je bent namelijk alleen de kosten kwijt voor webhosting. Aan de andere kant verdienen de meeste websites meer dan je denkt. Het zijn niet alleen de top vergelijkers, als voorbeeld genomen van affiliate marketing, die hier grote inkomsten mee genereren.

In deze blog krijg je enkele voorbeelden van succesvolle affiliate marketing websites.

Affiliate marketing voorbeeld

Hieronder een opsomming en een voorbeeld van de verschillende mogelijkheden van affiliate marketing:

 • Cashback sites
 • Blog
 • Directories en/of Startpagina’s
 • Review sites
 • Vergelijkers
 • Korting sites

affiliate marketing voorbeeld

Affiliate marketing voorbeeld 1: Cashback websites

Eerste voorbeeld van affiliate marketing zijn de cashback websites. De naam spreekt al voor zich. De koper krijgt commissie terug op basis van het aankoopbedrag. Dit is een bepaald percentage van het product of de dienst die is afgenomen.

Affiliate marketing voorbeeldsite: cashback.nl/

Affiliate marketing voorbeeld 2: Blogs

Dit is de meestvoorkomende voorbeeldvorm van affiliate marketing, blogs. Als je een blog hebt over reizen kan je links plaatsen naar bestemmingen, vliegtickets of hotels. Er zijn duizenden reissites.

Voorbeelden van affiliate marketing reissites:

 • Reisjunk.nl
 • Azie-expert.nl
 • backpackeninazie.nl

Affiliate marketing voorbeeld 3: Directories / Startpagina

Het derde voorbeeld van affiliate marketing zijn de startpagina’s en directories. Dit zijn verzamel websites. Hier worden links over bepaalde onderwerpen bij elkaar gezet. Hier vind je zo nu en dan ook affiliate links tussen.

Voorbeelden affiliate marketing startpagina’s / directories:

 • startpagina.nl
 • startkabel.nl

Affiliate marketing voorbeeld 4: Review websites

Vierde type voorbeeld van affiliate marketing is via review websites. Dit zijn sites die ervaringen delen en reviews maken over producten of services. Na de review staat er een link naar waar het product te verkrijgen is. Dit soort blogs bieden toegevoegde waarde voor de mensen die het product overwegen aan te kopen.

Voorbeeld affiliate marketing review site:

 • Kofferkiezen.nl 

voorbeelden affiliate marketing

Affiliate marketing voorbeeld 5: Vergelijkers

Vijfde voorbeeld van affiliate marketing zijn vergelijking websites. Op dit soort sites worden producten en diensten met elkaar vergeleken middels een tool.

Voorbeeld affiliate marketing vergelijker:

 • zorgvergelijker.nl 

Affiliate marketing voorbeeld 6: Korting sites

Laatste type voorbeeld van affiliate marketing zijn de korting sites. Hier worden kortingscodes aangeboden door potentiële klanten.

Voorbeelden van dit type affiliate marketing site:

 • blackfridaydeals.nu

Welk type site ga jij beginnen?

Bovenstaand heb je 6 keer een voorbeeld gezien van hoe affiliate marketing eruit kan zien. Voor je zelf een keuze gaat maken voor jouw type site, adviseer ik om je interesses, wensen en prioriteiten op een rij te zetten. Begin met een onderwerp wat je interessant lijkt. Zo zal het schrijven van de teksten een stuk makkelijker gaan.

Daarnaast heb je kennis nodig van SEO, moet je een website kunnen bouwen en teksten kunnen schrijven. Al dit soort zaken en meer leer je in de cursus Affiliate Held Academy. Wij hebben voor we begonnen met AM ook deze cursus gevolgd, en zijn hier erg enthousiast over. De verzamelde kennis en voorbeelden van affiliate marketing, hebben ons maanden werk gescheeld (als we alles zelf hadden moeten uitzoeken).

Mocht je nog vragen hebben over een voorbeeld van affiliate marketing of als je benieuwd bent naar mijn ervaringen, kan je altijd e-mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Affiliate marketing cursus downloaden