Affiliate webshop

Wil je een affiliate webshop beginnen? In dit blog lees je waar je allemaal rekening mee moet houden. 

Affiliate webshop beginnen

Affiliate marketing via een blog / website of webshop staat bekend als de ‘makkelijke’ manier om geld te verdienen. Dit vooroordeel wil ik gelijk wegnemen. Je moet er in de eerste maanden heel veel tijd in steken. Daarnaast is je succes afhankelijk van de branche / het onderwerp van je affiliate webshop. Als al deze factoren kloppen kan je gemiddeld binnen twee jaar stoppen met werken en je fulltime richten op je webshop en affiliate marketing. 

Affiliate webshop maken

Wat is een affiliate webshop? 

Een affiliate webshop of webwinkel is een plek waarop producten van andere bedrijven worden aangeboden / gepromoot. Via de affiliate shop wordt je doorgestuurd naar de verkooppagina van dit andere bedrijf. Hier kan het product worden besteld. Als de bezoeker die jij hebt doorgestuurd tot aankoop over gaat, krijg jij als affiliate webshop een commissie. Dit is een percentage van het bedrag van aankoop. 

Voordelen affiliate webshop maken 

Een affiliate webshop beginnen kenmerkt zich door enkele voordelen. Zo kan je passief inkomen opbouwen. Dit betekent dat je geld verdient terwijl je iets anders aan het doen bent. Als de website staat zal deze voor jou werken. 

Ander voordeel is dat je je niet bezig hoeft te houden met randzaken als klantenservice, voorraad, retourtjes enzovoorts. Je kan je volledig richten op de marketing en vindbaarheid van je affiliate webshop. Jouw taak is om zo veel mogelijk bezoekers te genereren en er zo veel mogelijk door te leiden naar de echte verkoop website. 

Succes met je affiliate webshop

Een succesvolle affiliate webshop opbouwen hangt samen met de volgende factoren:

 • Het soort product dat je gaat verkopen. 
 • Het affiliateprogramma. De programma’s die je kan vinden op Paypro, Tradetracker, Daisycon, Awin, etc. Op dit soort platformen kunnen bedrijven en mogelijke affiliates met elkaar worden verbonden. Schrijf je eerst hier in om te kijken naar het aanbod, voor je een affiliate webshop opstart. 
 • De markt. Is er voldoende vraag naar de producten? Worden dit soort producten online besteld? Of kopen ze dit soort producten in een fysieke winkel? 
 • Concurrentie. Wat is de concurrentie voor bepaalde producten? Zijn er grote namen die dit product aanbieden? Wat is de concurrentie op Google? 

Al dit soort factoren bepalen de kans op succes met je affiliate webshop. 

Affiliate webshop beginnen

Tip voor het opstarten van je affiliate webshop

Start eerst met het maken van een ondernemingsplan. Behandel hierin alle zaken die in de vorige alinea zijn besproken. Als dit plan rond is, kan je gaan starten met je affiliate webshop. Ga je inlezen over SEO, conversie optimalisatie en online marketing. Leer hoe je een webshop moet maken (of besteed dit uit). Een webshop moet bijvoorbeeld voldoen aan de volgende eisen:

 • Een uitstraling die betrouwbaar is
 • Makkelijke navigatie door menu’s, footer en interne links
 • Mooie productfoto’s
 • Reviews verzamelen
 • Super content. Plaats hoogwaardige, informatieve content op je website die relevant is voor je niche. Blogartikelen, productrecensies en handleidingen zijn enkele vormen van content die je kunt overwegen.
 • SEO-optimalisatie: Optimaliseer je affiliate webshop voor zoekmachines (SEO) om organisch verkeer aan te trekken. Gebruik relevante zoekwoorden in je content en zorg ervoor dat je website goed geïndexeerd wordt.
 • Wettelijke overwegingen: Zorg ervoor dat je voldoet aan de wettelijke vereisten voor affiliate marketing, zoals de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Gebruik ook andere kanalen om je affiliate webshop te promoten en data te verzamelen

 • Promotie op sociale media: Maak gebruik van sociale media om je affiliate webshop te promoten. Deel je content, interageer met je publiek en gebruik betaalde advertenties als dat in je budget past.
 • E-mailmarketing: Bouw een e-maillijst op en stuur regelmatig e-mails met waardevolle informatie en aanbiedingen naar je abonnees.
 • Maak gebruik van affiliate-tools: Gebruik trackingtools en rapportages die door het affiliate-programma worden aangeboden om je prestaties te meten en te optimaliseren.
 • Blijf op de hoogte: Houd de trends en ontwikkelingen in je niche en de affiliate-marketingindustrie in de gaten. Blijf leren en aanpassen.

Blijf dus aan de slag met je affiliate webshop, probeer nieuwe marketingmiddelen uit en blijf actueel en relevant voor je bezoekers. 

Affiliate WordPress Webshop

Middels WordPress kan je eenvoudig een affiliate webshop opzetten. Er zijn diverse plugins en software beschikbaar voor WordPress waardoor je producten kan inladen op je pagina’s. Onze favoriete plugin op dit gebied is Affiliate held.

WordPress is erg gebruiksvriendelijk en de plugins / software zijn allemaal eenvoudig te downloaden en te gebruiken. Zo kan je eenvoudig starten met het opzetten van een affiliate webshop. 

Affiliate webshop zelf beginnen of laten maken? 

Zo zie je er is veel kennis benodigd om een succesvolle affiliate webshop te maken. Mocht je nog vragen hebben over het maken van een affiliate webshop, kan je altijd mailen naar info@affiliatemarketingnederland.nl

Dankzij Deze Training, Verdiende Ik al na een half jaar €500 euro per maand,- Via Affiliate Marketing >>>

Affiliate marketing cursus downloaden