Een correct linkbuildingprofiel voor succesvolle affiliate marketing

Wat bedoelt men met affiliate marketing?

Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van affiliate marketing. Affiliate marketing is een soort van onlinemarketing. Bij deze vorm promoot je je diensten of producten via een socialmediakanaal, blog of website van een ander bedrijf. De adverteerders belonen hun partners vervolgens voor de gegenereerde leads (of verkopen). Een mooi voorbeeld van affiliate marketing is een blog waarin men bepaalde producten aanraadt en waarbij de lezer de mogelijkheid krijgt om naar de pagina van dit artikel te surfen.

Een linkbuildingstrategie en affiliate marketing

Linkbuilding is erg belangrijk voor affiliate marketing. Bij deze handige techniek verzamel je zoveel mogelijk relevante links van andere sites naar jouw eigen website. Deze zogenaamde backlinks moeten bij de inhoud van jouw pagina aansluiten en moeten op een natuurlijke manier in de tekst verwerkt worden. Een linkbuildingstrategie is erg belangrijk voor de ranking van een site. Hoe meer sites naar jouw pagina verwijzen, hoe meer autoriteit je van Google krijgt en hoe hoger je website in de zoekresultaten zal verschijnen.

De voordelen van de backlinks

Een linkbuildingstrategie brengt heel wat voordelen met zich mee. Eerst en vooral is het een uitstekende manier om meer verkeer vanuit referral websites te ontvangen. Met een juiste linkbuildingstrategie zal je de bezoekersaantallen enorm zien stijgen, waardoor je natuurlijk ook meer conversies krijgt. Als je voldoende relevante backlinks verzamelt, zal dit een directe impact op je omzet hebben. Verder is linkbuilding ook erg belangrijk voor je ranking in de zoekresultaten. Websites met veel relevante backlinks scoren veel hoger dan pagina’s met minder of kwalitatief slechtere links. Als Google merkt dat jouw links toegevoegde waarde hebben, zal de zoekmachine jouw website eerder vertonen.

Waarom zou je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen?

Affiliate marketing en een linkbuildingprofiel gaan hand in hand. Om een optimaal resultaat te behalen, is het wel belangrijk dat je je profiel op een juiste manier creëert. Je moet relevante links in je tekst opnemen en ook de ankertekst moet op een bepaalde wijze opgesteld worden. Het is niet eenvoudig om een goed en efficiënt profiel op te stellen en je schakelt daarom best een expert zoals Publisher Place in. Een gespecialiseerd bedrijf past een unieke strategie toe, zodat je conversies verhogen en je positie in Google verbetert. Bovendien houden de experts de statistieken voortdurend in de gaten en optimaliseren ze je linkbuildingprofiel voortdurend.